Basın Açıklaması

15 Temmuz 2016 tarihinde Peygamber ocağı TSK içerisine sızmış FETÖ’cü hainler tarafından devletimizin, demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin, anayasal düzenin ve özgürlüklerimizin hedef alındığı hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünü milletçe beraber kutlamanın haklı onuru ve gururunu yaşıyoruz.

15 Temmuzda halkımızın direnişi ve dirilişi hain fetöcülerin tankına, helikopterine ve uçağına karşı galip gelmiştir. Devletimizin uçağı helikopteri ve tankıyla milletimizin üzerine ateş açacak kadar aklına beynini ve vicdanını satmış FETÖ’cü hainlere halkımız tarafından gereken cevaplar verilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve halkımızı sokağa çağırması ile darbenin seyri değişmiş ve FETÖ’cü darbediciler tek tek etkisiz hale getirilmiştir. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir alçak darbe girişimi de 251 Şehit 2193 Gazi verme pahasına darbecilere tarihi ders verilerek püskürtülmüşlerdir. Milletin iradesinin üzerinde hiç bir gücün olmadığı, milli iradenin yıkılamayacağı bir kez daha bütün dünyaya gösterilmiştir.
Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi, Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı, Dumlupınar Savaşı ve Sakarya Savaşında olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de şanlı bir destan yazılmış, milli iradeye kasteden hainler emellerine ulaşamamış ve bu millet yeni bir demokrasi zaferine imza atmıştır.

Bu demokrasi zaferinin yaşandığı o karanlık gecede ve sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN , MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Kahraman İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve birçok isimsiz Kahramanın gösterdiği dik duruş darbenin seyrini değiştirmede belirleyici olmuştur. O gece gösterdikleri dik duruş sayesinde fetöcülerin hedefi haline gelen devlet büyüklerimize içerden ve dışardan halen saldırılar devam etmektedir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bahçeli’ye ve Sayın Soylu’ya yapılan küstahça saldırıların temelinde de o gece gösterdikleri dik duruş yatmaktadır.

Biz millet olarak devletimize milletimize sahip çıkan bu devlet büyüklerimizi asla sahipsiz bırakmamamız lazım. Şehit aileleri ve gaziler olarak sonuna kadar sayın cumhurbaşkanımızın cumhur ittifakının ortağı olan Sayın bahçeli’nin ve PKK Terör Örgütünün korkulu rüyası olan içişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar yanlarında olacağız kendilerini desteklicez ve gerekirse kendilerine siper olacağız. 15 Temmuz hain darbe girişimi nde fetocuları canları ve kanları pahasına püskürten aziz ve necip milletimiz devlet büyüklerimizi ve Kahraman Askerlerimizi,Kahraman Polisimizi,Kahraman Güvenlik Korucularımızı üçbeş çapulcunun üçbeş mafya bozuntusunun saldırıları karşısında yem etmeyecektir. Dün olduğu gibi de bugün de yarın da hiçbir güç millet iradesinin üzerinde değildir.

Açık ve net ifade ediyoruz kim devletimizin bekası bütün siyasi kaygıların bütün siyasi beklentilerin üzerinde olmalıdır. Maalesef görüyor ve yakından takip ediyoruz kim birtakım siyasi kaygılar için fetocularla terör örgütleri ile kolkola yürüyen siyasi parti mensuplarının varlığına şahit oluyoruz. Görevi makamı ve mevki ne olursa olsun kim fetocuları destekliyorsa kim PKK’lı Teröristlerle ve yandaşlarıyla yanyana duruyorsa kolkola geziyorsa bizim nazarımızda haindir alçaktır küstahdır. Ellerine şehitlerimizin kanları bulaşmış fetocularla PKK’lı teröristlerle siyasi gelecek uğruna beraber olmak vatana ihanettir. Bu ihanet içerisinde olanlar bunun cezasını elbette çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz gazilik şanı ve şerefine erişen kahramanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Abbas Gündüz
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri Ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı

Ziya Sözen
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı