Basın Açıklaması – 5 Kasım 2017

Ankara’da, belden aşağısı tutmayan gazimiz Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ve sol bacağını kullanamayan gazimiz Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş, dört trafik magandası tarafından önce araçlarıyla sıkıştırılmış, daha sonra sığındıkları bir petrolde ailelerinin gözü önünde darp edilmişlerdir .

Gazilerimize bu hain ve alçak saldırıyı yapanları lanetliyorum.
Bu hain ve alçaklar bilmezler mi o dayak attıkları Gaziler bu vatan için, bu bayrak için, bizim rahat yaşam sürdürmemiz için bedenlerini feda etmişlerdir? Bu hain ve alçaklar bilmezler mi eğer bugün Ankara’da trafikte rahat cirit atabiliyorlarsa Şehitlerimizin ve Gazilerimizin fedakarlıkları sayesindedir? Gazi olduklarını bile bile onlara şiddet uygulayan bu magandalar insan değillerdir. İnsanlıktan nasiplenmeyen vatan hainleridir. Gazilerimize yapılan bu darp, PKK Terör örgütünün gazilerimize sıktığı kurşundan daha çok Gazilerimizin canını acıtmış, onları derinden yaralanmıştır. Bu dayak sadece Gazilerimize değil bütün Türk milletine atılmıştır.

Bu hain ve alçak saldırı en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Olaya sadece basit bir kavga olarak bakılmamalı, suçlulara terörle mücadele yasasından ceza verilmelidir. Çünkü bunların dağdaki teröristlerden hiç bir farkı yoktur. Bunlara öyle ağır bir ceza verilmelidir ki, herkes bundan ders alsın. Bir daha kimse Gazilerimize tokat atma cüreti göstermesin.

Biz Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör mağdurları derneği olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.İlgili Bakanlıklarımızı kurum ve kuruluşlarımızı Gazilerimize sahip çıkmaya ve davaya müdahil olmaya davet ediyoruz.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman her ortamda Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin Yanında olacağız.

Olayda yaralanan Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Terör magandalarını binlerce kez lanetliyoruz.

Ziya SÖZEN
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı

Abbas GÜNDÜZ
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı