Basın Bildirisi – 6 Kasım 2017

Şehir magandaları tarafından Gazilerimiz Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızıltaşa yönelik yapılan hain ve alçak saldırıyı kınamıştık. Devlet ve millet olarak bugün Gazilerimizin yalnız olmadığını göstererek Gazilerimize sahip çıktık.

Bugün hastaneye giderek Gazilerimizi ziyaret edip onlara desteğini sunan her zaman Şehit Aileleri ve Gazilerinin yanında olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Ankara Valimiz Ercan Topaca ve diğer yetkililere teşekkürü borç biliyoruz. Sayın Bakanlarımız Gazilerimize sahip çıkarak milletimizin gönlüne su serpmişlerdir. Sadece Sayın bakanlarımız değil milletimizin tamamı Gazilerimize yapılan bu hain ve çirkin saldırıdan rahatsız olmuş, Gazilerinin yanında dimdik durmuştur.

Gazilerimize hain saldırıyı yapan Şehir magandaları bugün hakim karşısına çıkarılmış, 2’si tutuklanmış, maalesef 4’ü adli denetim şartıyla serbest bırakılmıştır.Yargıçlarımız bu dört magandayı neden tutuklamamıştır? Bu dört maganda Gazilerimize diğer iki magandadan daha mı az tokat atmışlardır? Ya da daha mı az yumruk sallamışlardır? Gazilerimize daha mı az küfür ve hakaret etmişlerdir? Bu karar Gazilerimizi ve milletinizi derinden yaralamıştır. Beklentimiz bu dört magandanın da derhal tutuklanmasıdır. Ayrıca ibret olması bakımından magandaların olay esnasında bindikleri araçta ömür boyu trafikten men edilmelidir.

Yargıçlarımız bu olayı sıradan bir asayiş olayı gibi değerlendirmemelidir. Gazilerimiz, Şehitlerimizin yüce milletimize emanetleridir. Gazilerimize sahip çıkmazsak Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış oluruz.
Bu olayda magandalara verilecek en ağır cezalar bundan sonra böyle hain ve alçakça olaylara tevessül edeceklere bir ders niteliği taşıyacaktır. Bilinmelidir ki, Gazilerimizin aldığı darbelerin izleri iyileşir, ama Gazilerimizin ve milletimizin vicdanında yarattığı tahrifat asla iyileşmeyecektir.

Bizler bu magandaların en ağır ceza alması için sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Bu vesilelerle hain ve alçak magandaları kınıyor, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.Kamuoyuna saygılarımızla.

Ziya Sözen
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı

Abbas GÜNDÜZ
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Genel Başkanı